Αγγλικά για ενήλικες

Από το Blogger.

Συμβουλές για την επιλογή του κέντρου ξένων γλωσσών.


Η γνώση μιας ξένης γλώσσας απαιτεί την αφοσίωση του σπουδαστή, η αιτία απλή και συνάμα σύνθετη.

Απλή γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη αφοσίωση από πλευράς του σπουδαστή θα μειώσει το χρόνο που απαιτείται για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και σύνθετος γιατί η κατανόηση δεν είναι κάτι που αποκτάται αλλά είναι κάτι που μαθαίνεται από τον εκπαιδευτή στον εκπαιδευόμενο.
Εδώ λοιπόν γεννάται το ερώτημα, είναι ο εκπαιδευτής έτοιμος και γνώστης της ηλικιακής ομάδας των σπουδαστών και εργαζομένων που θα εκπαιδεύσει; γνωρίζει τους χρονικούς περιορισμούς και την ψυχολογία αυτής της ομάδας;

Ομάδα, λέξη που χρησιμοποιείται για χάρη του άρθρου, γιατί αν αναλύσουμε μία αίθουσα κέντρου ξένων γλωσσών κατά πλειοψηφία βρίσκουμε:
  • Υπεράριθμους σπουδαστές  σε σχέση με αυτό που υπόσχονται μέχρι τώρα.
  • Καμία συνοχή ηλικιακής ομάδας ανά γενιά τουλάχιστον ενώ άλλα υπόσχονται όταν κάποιος πάει να ρωτήσει πριν εγγραφεί.
  • Απίστευτη ύλη για δουλειά στο σπίτι, ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την κάλυψη του όγκου της.
  • Αλλά κυρίως δεν υπάρχει η ανάλογη ψυχολογία εντός της αίθουσας, που θα προκαλεί το σπουδαστή να μείνει στο κέντρο ξένων γλωσσών που καλώς ή κακώς –δεν το εξετάζουμε- έχει επιλέξει.


Συμπέρασμα: καλό θα είναι επιλέγοντας ένα κέντρο ξένων γλωσσών να ορίσουμε 2-3 πράγματα για να μας κάνουν τη ζωή ποιο εύκολη και κυρίως να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως

  • Ρωτήστε το περίγυρό σας ή και τους ήδη σπουδαστές αν όσα σας τάζουν τα κάνουν πράξη
  • Μάθετε για την εμπειρία του Κέντρο ξένων γλωσσών στην ηλικιακή σας ομάδα
  • Ζητήστε τι είδους παροχές έξτρα μπορούν να σας προσφέρουν για παράδειγμα εξετάσεις 2ης ευκαιρίας δωρεάν, σε περίπτωση που την 1η φορά για τον α ή β λόγο δεν πήρατε τα αποτελέσματα που είχατε κατά νου.
  • Επειδή ζούμε σε χαλεπούς καιρούς ρωτήστε επακριβώς τα κοστολόγια και κυρίως παρατηρήστε τις εκπτώσεις που δίνουν ανά περιόδους τα κέντρα αυτά, όπως για παράδειγμα στη 2η  ξένη γλώσσα και λοιπά.


Αν τα παραπάνω προ απαιτούμενα σας ικανοποιήσουν τότε σίγουρα έχετε βρεθεί στο διδακτήριο ξένων γλωσσών εκείνο που σας αντιπροσωπεύει, αν όχι τότε συνεχίστε την έρευνα γιατί πρόκειται για το δικό σας μέλλον και φυσικά βιογραφικό.
Καλή επιτυχία  γνώση θέλει

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου